Dla lubiących i dla tych tylko tolerujących inny pomysł na wątróbkę. Najważniejsze bardzo szybki ... dodajemy do cyklu - W kwadrans .
Źródło: własna praktyka :)
Sałatka z wątróbką
Składniki:
· Wątróbka drobiowa ( ok. 150g na osobę)
· Ruccola
· Pomidor lub pomidorki koktajlowe
· Sos/krem balsamiczny np. taki, oliwa z oliwek
· Sól morska (najlepiej gruba)
· Olej do smażenia
· Opcjonalnie: mozzarella, inne dodatki do sałatki które lubimy
Przygotowanie:
1. Wątróbkę dokładnie myjemy, oczyszczamy i kroimy na małe kawałki ok. 2cm
2. Na patelni rozgrzewamy olej
3. Na gorący olej wrzucamy pokojoną wątróbkę i smażymy ok. 3-4 minut, mieszając od czasu do czasu
4. Usmażoną wątróbkę układamy na talerzu na ręczniku papierowym
5. Na talerzach układamy rucolę, pokrojone pomidory i inne dodatki, na wierzchu kładziemy ciepłą wątróbkę
6. Całość polewamy sosem balsamicznym, oliwą z oliwek i posypujemy solą morską
7. Podajemy z grzankami lub bagietką
Smacznego !!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz