Ciasto marchewkowe
Ciasto:
4 jajka
1 szklanka oleju
2 szklanki marchewki (utartej na tarce)
2 szklanki mąki
2 szklanki cukru
2 łyżeczki sody
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka przyprawy do piernika
1 szklanka oleju
2 szklanki marchewki (utartej na tarce)
2 szklanki mąki
2 szklanki cukru
2 łyżeczki sody
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka przyprawy do piernika
Starta skórka pomarańczy
Bakalie
Krem:
Około 500g serka mascarpone lub mieszanka masarpone z serkiem twarogowym ( Twój smak lub Philadelpia)
Cukier puder
Mleko
Jajka utrzeć z cukrem. Dodawać stopniowo olej, mąkę, sodę i proszek do
pieczenia, cynamon i przyprawę do piernika. Następnie dodać utartą marchewkę i
wymieszać łyżką. Na koniec dodać startą skórkę pomarańczy i posiekane bakalie
(rodzynki, orzechy…). Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut (dla
pewności sprawdzić wykałaczką czy jest już dopieczone).
Krem: serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem do smaku (około 2 łyżki), aby
krem miał delikatną konsystencję dodać kilka łyżek mleka.
Ostudzone ciasto przekroić i przełożyć przygotowanym kremem. Na wierzch
ciasta można również położyć cienką
warstwę kremu i oprószyć kakao, wiórkami kokosowymi lub płatkami migałowymi.
Carrot cake
dough:
4 eggs
1 cup of oil
2 cups of grated carrots
dough:
4 eggs
1 cup of oil
2 cups of grated carrots
2 cups of flour
2 cups of sugar
2 teaspoons of baking soda
2 teaspoons of baking powder
2 teaspoons of cinnamon
1 teaspoon of gingerbread spice
Grated orange peel
delicacies
cream:
Approximately 500g of mascarpone cheese
castor sugar
milk
Mix eggs with sugar. Gradually add oil, flour, baking soda and baking powder, cinnamon and gingerbread spice. Then add the grated carrots and mix with a spoon. Finally add the grated orange peel and chopped nuts and dried fruits (raisins, nuts, etc). Bake at 180 degrees for about 40 minutes (to make sure it is already baked check with a toothpick.)
Cream: mix cheese until light with castor sugar (depending on desired sweetness - about 2 tablespoons). For delicate texture of the cream add a few tablespoons of milk.
Once cooled, slice cake and put prepared cream inside. On top of the cake, you can also put a thin layer of cream and sprinkle with cocoa, coconut or almonds.
2 cups of sugar
2 teaspoons of baking soda
2 teaspoons of baking powder
2 teaspoons of cinnamon
1 teaspoon of gingerbread spice
Grated orange peel
delicacies
cream:
Approximately 500g of mascarpone cheese
castor sugar
milk
Mix eggs with sugar. Gradually add oil, flour, baking soda and baking powder, cinnamon and gingerbread spice. Then add the grated carrots and mix with a spoon. Finally add the grated orange peel and chopped nuts and dried fruits (raisins, nuts, etc). Bake at 180 degrees for about 40 minutes (to make sure it is already baked check with a toothpick.)
Cream: mix cheese until light with castor sugar (depending on desired sweetness - about 2 tablespoons). For delicate texture of the cream add a few tablespoons of milk.
Once cooled, slice cake and put prepared cream inside. On top of the cake, you can also put a thin layer of cream and sprinkle with cocoa, coconut or almonds.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz